Arxiu del Bloc

Vídeo

Projecció del documental “Reinventant el fotoperiodisme”, dijous 9, 18:30h, al Col·legi de Periodistes

La Comissió de Periodisme Gràfic del Col·legi organitza dijous dia 9, a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala d’actes del Col·legi, la projecció del documental “Reinventant el fotoperiodisme”, dirigit pel fotoperiodista gironí Roger Lleixà i on 14 professionals catalans reflexionen sobre el present i futur de la professió. Després, tindrà lloc la taula rodona “El fotoperiodisme avui”, moderada per Ana Jiménez, presidenta de la Comissió de Periodisme Gràfic del Col·legi on participaran el fotògrafs Robin Townsend, de l’agència EFE a Girona; David Airob, de la Vanguardia i creador del blog fotogràfic “The W Side”; Tino Soriano, de la revista National Geographic; i Rosa M. Vila, editora de la revista Descobrir.

A Reinventant el fotoperiodisme Roger Lleixà ha plantejat les mateixes cinc preguntes a catorze fotògrafs de premsa catalans que treballen en mitjans de comunicació d’àmbit comarcal, nacional o internacional. Al llarg dels 40 minuts de la pel·lícula, aquests professionals s’atreveixen a canviar de lloc i s’exposen ells a la càmera per parlar i analitzar en profunditat la situació actual de la seva professió.

L’objectiu del documental és intentar que cada espectador, a través d’una visió general i des de dintre, es pugui fer una idea de la situació en què es troba actualment el fotoperiodisme català, dels motius que l’han portat fins aquí i de les idees o les previsions de futur. Els fotoperiodistes que contesten a les preguntes de Roger Lleixà són David Airob, Cèlia Atset, Cristina Calderer, Marc Martí, Francesc Melcion, Conxi Molons, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Imma Sainz de Baranda, Lluís Serrat, Tino Soriano, Llibert Teixidó, Robin Townsend i Toni Vilches.

Roger Lleixà (Girona, 1962), que també és fotoperiodista, va aficionar-se a les càmeres ja en la seva infantesa. L’any 1998 va començar a col·laborar amb el setmanari L’Empordà com a ajudant de redacció i l’any següent va començar a fer les fotografies dels seus propis articles. Es va introduir de ple en al món de la imatge muntant un laboratori en blanc i negre a casa seva, on va poder aprendre i experimentar, i va especialitzar-se en fotografia de natura. De manera natural va anar deixant de publicar articles per centrar-se totalment en el periodisme gràfic, i darrerament ha començat a introduir-se en el món audiovisual: és autor de tres curtmetratges, i Reinventant el fotoperiodisme és el seu primer documental.

Actualment segueix publicant a l’Empordà i també col·labora habitualment amb el Diari de Girona i altres publicacions del grup Editorial Prensa Ibérica. Les seves imatges s’han pogut veure en exposicions individuals i col·lectives.

Anuncis